سرگردانی در دنیای بی انتهای مجازی
افراد هنگام ورود به فضای پر زرق و برق، رنگارنگ و بیناظر مجازی ساعتها میتوانند از هرچیز که تمایل دارند اطلاعات کسب کنند بدون آنکه بخواهند به کسی توضیح دهند، این فضا آنقدر انسان را غرق در خود کرده که گاهی فرد ساعتها در آن سیر میکند. جارستان_ این روزها بنیان خانواده به شدت تحت
افراد هنگام ورود به فضای پر زرق و برق، رنگارنگ و بیناظر مجازی ساعتها میتوانند از هرچیز که تمایل دارند اطلاعات کسب کنند بدون آنکه بخواهند به کسی توضیح دهند، این فضا آنقدر انسان را غرق در خود کرده که گاهی فرد ساعتها در آن سیر میکند.
جارستان_ این روزها بنیان خانواده به شدت تحت تاثیر دنیای مجازی و پیام رسانهای اجتماعی است که به سختی میتوان حد و مرز آن را تعیین کرد. دنیای پیام رسانها، اپلیکیشنها، بازیها و واقعیت مجازی که در قالبهای مختلف ارائه میشوند به طور کلی دنیای مجازی فضایی گسترده و پر رمز و راز، بسیار جذاب و مفرح، برانگیزاننده و خواستنی است.
«گسترده و پر رمز و راز» از آن جهت که میزان اطلاعات و دادههای موجود در آن را نمیتوان حتی تصور کرد دادههایی که در اختیار ما قرار میگیرد و همچنین دادههایی که با اجازه و یا بیاجازه از ما جمعآوری میشود، ما به این موضوع نمیاندیشیم که چرا و به چه دلیل سازمانهایی از آن سر دنیا برای ما خدمات رایگان به ارمغان آوردهاند و اطلاعات سادهای چون عکس، فیلم و یا علایق ما را جمعآوری میکنند، چه اهمیتی دارد که برای نصب یک اپلیکیشن پرکاربرد در زندگی ماشینی امروز اجازه داده شود تا افرادی گمنام و بینشان با فاصلهای چندهزار کیلومتری از ما، کنترل تلفن همراه و لپتاپ ما را بدست گیرند.
«جذاب و مفرح» هستند، زیرا دیگر کمتر کسی را میتوان یافت که در ساعت بیکاری، استراحت و اوقات فراغت سر در موبایل یا تبلت خود نبرد و نخواهد که با سیر در گروهها و کانالها یا پرسه زدن در صفحات گوناگون افراد معروف یا غیر معروف موجبات سرگرمی خود را فراهم کند.
«برانگیزاننده و خواستنی» هم به این دلیل که افراد هنگام ورود به این فضای پر زرق و برق، رنگارنگ و بیناظر ساعتها میتوانند به هر چیز که خواستند بنگرند و از هرچیز که تمایل دارند اطلاعات کسب کنند بدون آنکه بخواهند به کسی توضیح دهند، اجازه کسب کنند یا خجالت بکشند، این فضا آنقدر انسان را غرق در خود کرده که گاهی فرد ساعتها بدون متوجه شدن گذر زمان و اتفاقات رخ داده در محیط خود در آن سیر میکند.
ستوانیکم بهادر زمانی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: ارتباطات به قدری درگیر شبکههای مجازی شدهاند که حتی سیاستمداران در گوشه و کنار دنیا نظرات و موضعگیریهای سیاسی خود را در حسابهای کاربری خود اعلام میکنند.
کارشناس ارشد مشاوره و مددکاری معاونت اجتماعی پلیس گیلان افزود: در مراکز آموزشی، مدارس و دانشگاهها استفاده از این بستر لازم و ضروری شده است بدون آنکه آموزشی در خصوص استفاده از این تکنولوژی سودمند داده شود، به وجود آمدن روابط گسترده خارج از عرف بین دختران و پسران نامحرم آنچنان در حال عادی شدن است و یا باید گفت که عادی شده که دیگر قبح کار شکسته و یک جنبه اساسی زندگی مدرن امروز شده و برای آنکه بتوان درس خواند، کار کرد و در اجتماع حضور فعال داشت اینگونه القاء شده که باید روابط اجتماعی مناسب ایجاد کرد؛ متاسفانه این همان جایی است که تیر زهرآلود دنیای مجازی در قلب بنیان خانواده ایرانی فرو رفت و ذره ذره در حال گرفتن جان آن است.
وی با بیان اینکه اکثر مشاغل به شدت با امکانات و قابلیتهای فضای مجازی همسو شدهاند، تصریح کرد: یک پای ثابت تبلیغات عرضه محصولات و خدمات در فضای مجازی است، دوستان و اعضای فامیل برای با خبر شدن از حال یکدیگر فقط کافی است سری به تلفن همراه خود بزنند همه و همه این اتفاقات نو نشانگر میزان نفوذ این تکنولوژی در رگ و ریشه زندگی بشری است.
زمانی با بیان اینکه نفوذ فضای مجازی با رنگ و بوی فرهنگی متفاوت همراه است، گفت: چه بخواهیم چه نخواهیم این بستر در آن سوی آبها برای ما ساخته و پرداخته شده و بدون هیچ تغییر و بومیسازی در اختیار جامعه ایرانی قرار گرفته است، جامعهای با فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی با هنجارها و قوانین خاص خود، اما آیا در این دنیای خیالانگیز و گسترده توجهای به بایدها و نبایدهای ما میشود؟ مسلما پاسخ این سوال خیر است، چون یکی از اهداف دشمنان ما نابودی و تخریب آداب و رسوم و هنجارهای جامعه ما است.
وی ادامه داد: تبلیغ بیحجابی، ترویج بدحجابی و بدگفتن از فرهنگ استفاده از چادر، تولید و توزیع گسترده مانتوهایی که دکمهای در خود نمیبینند؛ عادی سازی روابط آزاد همسران با افراد نامحرم با این توجیه که در عصر ارتباطات هستیم و اگر جابمانید دیگر امروزی نیستید! ترویج رفتارهای خارج از شرع و عرف و قانون، بیتوجهی به حریم خصوصی افراد، گسترش روزافزون طلاق چه طلاقهای ثبتی و قانونی و چه طلاقهای عاطفی همه موارد مذکور از جمله آسیب های این دنیای بی انتهای مجازی است.
این مددکار اجتماعی بیان کرد: فزونی یافتن نگهداری از حیوانات خانگی و گاها حیواناتی که به هیچ عنوان جایی در شهر نباید داشته باشند مگر در باغ وحش، نتیجه توجه به همین بستر فرهنگی است. چرا ما امروز تا این حد در جامعه ایرانی جامعهای که به روابط خانوادگی و فامیلی خود شهره است فرد گرایی و نزدیک شدن به حیوانات را شاهد هستیم، آیا این خود یک علامت شاخص از گرایش به فرهنگ مضر غربی نیست؟ چرا افراد باید به جای سپری کردن وقت خود با دوستان، آشنایان و خانواده با یک سگ یا گربه وقت بگذرانند چرا برخی از سلبریتی نماها از حیوانات خانگی خود تحت عنوان فرزندانشان یاد میکنند و تصاویر محبتهای خارج از عرف به حیوانات را به خورد جوانان ما میدهند؟
وی در پایان تاکید کرد: موارد اشاره شده نمونه آسیبها و دردی است که جامعه به ویژه جوانان ما را درگیر خود ساخته و بیتوجهی به آن، همان چیزی است که دشمنان خواستار آن هستند، دشمنانی که برای این آب و خاک نقشهها کشیدهاند و برای مستولی شدن بر یک وجب از این خاک گوهرخیز و گرانسنگ حاضرند میلیاردها دلار پول خرج کنند، ماهها و سالها وقت صرف کنند و از هر حیله و نیرنگی استفاده نمایند.
بر اساس این گزارش، نمی توان منکر تاثیر تکنولوژی و دنیای صفر و یک در دنیای امروز شد اما بهره گیری از این فضا مستلزم فرهنگ سازی و آموزش است، نباید فریب زرق و برق برخی اینفلوئنسر یا بلاگرها که گاها خود در زندگی فردی شان دچار تنش هستند، را خورد./ایسنا
برچسب ها :سرگردانی در دنیای بی انتهای مجازی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰